Agar agar cu fructe de padure

de Brindusa in Prajituri, 15 Oct 2011 | 9063 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml apa
  • 5 g agar agar pudra (o lingurita rasa)
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • fructe de padure: mure, afine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Agar agar cu fructe de padure:

In peregrinarile mele printre blogurile din strainatate, am observat ca bloggerii de origine asiatica folosesc foarte mult aceasta gelatina vegetala, numita agar agar (sau uneori numai agar). Intr-un final am gasit si la noi (in Bucuresti la magazinul KaLife din P-ta Amzei). Forma de comercializare este fie de pachete cu fire de culoare alb- sticloasa, fie pachetele cu gelatina pudra. Pe ambele scrie cum se folosesc. Eu am cumparat pudra. Arata ca in poza.

Ce este agar agar? O gelatina vegetala provenita dint-o serie de alge rosii (agarofite). Spre deosebire de gelatina care se gaseste in comert si care este de origine animala, agar agar se poate fierbe fara probleme. Poate fi folosita in jeleuri, puddinguri, creme, aspicuri vegetariene si in orice va incita imaginatia :) Este foarte des folosit in Filipine, Japonia, India (unde se numeste China grass), China.

Cantitatile folosite (conform celor scrise pe pachet) sunt cam 5 g de agar agar la 500 ml de lichid. Eu am facut un foarte rapid jeleu cu fructe de padure, foarte apreciat de copii si care e gata in 10 minute.

 

  • Amesteca apa cu zaharul si agar agar intr-o craticioara. Pune craticioara pe foc, pana ce zaharul s-a dizolvat. Amestecul trebuie sa dea un clocot mic.
  • Lasa jeleul sa se racoreasca putin (nu foarte mult, pentru ca se solidifica foarte repede) si pregateste formele in care il vei pune. Eu am niste forme mici de silicon, dar poti folosi forme din orice material doresti. Pune cateva fructe de padure pe fundul formelor.
  • Amesteca in lichid esenta se vanilie si toarna lichidul in forme. Lasa la racit cateva ore, la temperatura camerei sau in frigider
  • Ca sa scoti usor jeleul din forma, trece lama unui cutit ascutit pe margini.
Daca ti-a placut reteta noastra "Agar agar cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe si crema de lamaie